"Nöjd häst, nöjd ryttare."

Material

Vår firma koncentrerar sig på tillverkning av högkvalitativ ridutrustning efter kundens egna mått. Större delen av material vi använder tillverkas i Tjeckien, vilket ger oss möjlighet att kontrollera kvalitet. Vi lagerhåller 99% av använt material, för att minska tillverkningstiden.

Följande info gäller produkter tillverkade under namnet  "AIVA".

 

REP OCH LINOR

Röd polypropylen rep utan kärna

Polypropylen utan kärna (förkortning PP)

Mest använt, flätat rep. Mjukare och "livligare", kan töja sig lite vid drag, vilket beror på själva flätningen. Tack vore låg smältningstemperatur kan man enkelt fixa (bränna) bort små skavanker med en tändare. Vi rekommenderar att förvara produkterna borta från direkt solljus, då färgerna kan med tiden blekna en aning.

 

 Lila polypropylen rep med kärna

Polypropylen med kärna (förkortning PP med kärna)

Samma material som ovanstående, skillnaden är i själva flätningen. Repet består av tre lager - innersta runda kärnan och två yttre lager, vilket gör repet styvare, hårdare och starkare. Tack vore låg smältningstemperatur kan man enkelt fixa (bränna) bort små skavanker med en tändare. Även detta rep kan töja sig en aning även här rekommenderar vi att inte förvara produkten i direkt solljus

 

Beige polyester rep med kärna

Polyester med kärna (förkortning PES med kärna)

Kvalitetsrep, färgbeständigt rep, som inte töjer sig. Repet är tillverkat av två lager - mjukare kärna och styvare yttre lager. I jämförelse med poylpropylenrep med kärna är detta rep mjukare och följsammare. Nackdelen är begränsad antal tillgängliga färger. Vi rekommenderar detta rep som det bästa till repgrimmor

 

Turkos polyamid rep utan kärna

Polyamid (förkortning PA)

Polyamidrep använder vi ytterst sällan. Trots att de finns i många fina färger, så tenderar de att ändra form, längd och krymper ibland i tvätten

 

Turkos polyamid rep med kärna

Polyamid med kärna (förkortning PA med kärna)

Dessa rep använder vi vid tillverkning av tyngre tyglar och longerlinor. De är levande, mjuka och trevliga att hantera. De är eftretraktade i ridvärlden. De består av en tjock, rund kärna och ett flätat ytterlager, som är lite känsligare för nötning. Vi rekommenderar inte att tvätta dem i en tvättmaskin, då de kan krympa.

 

Paracord 550

Polyamidlina med brottstyrka min 250kg, känd även som fallskärmslina. Diametern är på 4mm och den är tillverkad av en trådig kärna och ett flexibelt ytterlager. Denna pålitliga linan använder vi till våra flätade mönster på grimmorna eller tex vid tillverkning av stryplänkar på våra träningsgrimmor.

 

Polyester flätning (förkortning PES)

En tunn, färgbeständig textillina, som vi använder till vissa flätade mönster på grimmor eller tyglar.

 

Bomull

Bomullsrep i olika tjocklekar. Vi använder enbart naturfärgad råbomull. Produkter tillverkade av bomull är dyrare och inte lika hållbara som konstrep, men de är skönare i handen och mot hästens hud. 

 

BAND

Använda band är tillverkade av polypropylen (PP), eventuellt kombinerat med gummibeläggning eller bomullsgarn. 

FLEECE

Vid fodring av nylongrimmor och träns använder vi tjeckisk anti-peeling fleece i viktklass 253-273g/m

NEOPREN

Neopren används till fodring av nylongrimmor och träns. Vi använder tjeckisk neopren kombinerad med tyg, vilket förbättrar hållbarhet och skyddar mot nötning.

 

LÄDER OCH LÄDERDETALJER

Vi själva skär och anpassar lädret till våra produkter efter behov. Vi även smörjer in lädret för bättre hållbarhet mot fukt

METALLDETALJER

Vi använder tre olika typer av metalldetaljer. Standartmetall (järn, krom, zink, osv.) är viktigt att man torkar nogrant, för att förhindra rostangrepp. Rostfria komponent är väldigt tåliga mot fukt och inte mycket dyrare. Bronskomponent varken rostar eller går sönder vid frost. Rekommenderas. 

SYTRÅD OCH BRODYRTRÅD

Sytråd är av märke Amann och de har hög brottstyrka. De är helsyntetiska, jämna, hållbara och stabila, färgbeståndiga och nötningståliga. De påverkas inte av fukt eller väder. De står emot bakterier, svamp, alla typer av vanliga kemikalier och lösningsmedel.

Vi broderar med tråd av standardkvalité men vi letar efter en ny typ av tråd, som blir ännu mer hållbar vid all typ av hantering.

 

Ställ en fråga

Ditt namn, efternamn, företag:*
Din e-post:*
Ditt telefonnummer:*
Ställ en fråga:*
Ange kod:* antispam
     Läs mer
Kontakt

 

aivanordica@gmail.com

+46 702 31 34 31

må - fre 10:00-16:00

 

Västrum Frälsegården

590 93 Gunnebo

Följ oss

facebookinstagram

Copyright © www.aiva-nordica.se by Shop5.cz

© www.aiva-nordica.se

Vi använder cookies   Mer information