"Nöjd häst, nöjd ryttare."

AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord)

Klicka för att förstora
AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord)
AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord) AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord) AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord) AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord) AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord)
Basfärg 6mm
Halvstryp delen
Paracord färg
Paracord färg 2
Ringar
st
Tillverkare:AIVA
Pris : 420,- SEK
Moms:25 %

Vi har designat en nyhet i den bettlösa världen - en träningsgrimma, som fungerar med ungefär samma princip som en bitless bridle, men den drar inte ihop näsan obegränsat, utan sidoknutarna ser till att det tar stopp. Hästen garanteras snabb eftergift, då repet glider lätt tillbaka, när hästen ger efter. Perfekt för träning, men även för uteritter. den kan inte rotera som tex nosgrimma på kombitränset. Till skillnad från tränsen i modellen bitless bridle kan man ha båda tyglar lösa eller bara ta i en av tyglarna, utan att grimman ändrar läget på hästens huvud. Det behövs alltså inte att rida med kort tygel, meningen är att ha möjlighet att ge hästen känsla av frihet och mjukhet, utan att för den delen förlora kontakten. Nedre ringen hjälper repet att glida tillbaka och ge eftergift, för större effekt kan man även använda ringen till att fästa grimskaft eller tex longerlina.

 

OBS! Pannband och tyglar ingår ej i priset, men kan beställas separat

Grimman är kombinerad av 6 och 8mm rep. Alla era önskemål om färgval, som ni eventuellt hittar i menyaerna, kan ni skriva i ett meddelande när ni beställer produkten. Vid oklarheter kommer vi kontakta er via e-mail.

Basfärg är en färg på själva repet, som grimman är tillverkad av. Färger på flätningen är de färgerna som flätas in på nosdelen.

OBS! när du väljer färger på flätningen, välj först färgen på nosdelskanten, de andra två färgerna är till den inre delen av mönstret. 


Paracordlinor har helt andra färgnyanser än våra övriga rep

Paracordlina är en fallskärmslina, som klarar viktbelastning på upp till 250kg och används vid extrema förhållanden

OBS! Olika hästar behöver olika tid att vänja sig vid denna typ av grimma, därför rekommenderar vi att markarbeta hästen först. Men detta gäller ju egentligen all typ av utrustning :-)

Sidostycken är alltid någon storlek kortare än vanligt, eftersom det finns fler knutar, som är placerade på ett annorlunda sätt. Så tex storlek COB har sidostycken bara 20cm, istället för 22,5

EXTRA GARANTI: för strypdelen. Denna del är hårdare utsatt för nötning än resten av grimman. Vi byter ut den gratis under de första två åren, om den skulle slitas ut, därefter mot en liten avgift. Detta är dock högst ovanligt.

Enligt våra köpare är denna grimma den smartaste lösningen för bettlöst ridning. Den ger snabb eftergift, är skarp om den behövs och stör inget alls när tyglarna är lösa. Vi rekommenderar lättare tyglar, så tyglarnas vikt inte påverkar eftergiften.

 

 

Ställ en fråga AIVA Träninggrimma med AMBRA flätning (paracord)

Ditt namn, efternamn, företag:*
Din e-post:*
Ditt telefonnummer:*
Ställ en fråga:*
Ange kod:* antispam
     Läs mer

Skicka en länk till din vän

Ditt namn
Din e-post
Din väns e-post
skriv koden från bilden antispam
Kontakt

 

aivanordica@gmail.com

+46 702 31 34 31

må - fre 10:00-16:00

 

Västrum Frälsegården

590 93 Gunnebo

Följ oss

facebookinstagram

Copyright © www.aiva-nordica.se by Shop5.cz

© www.aiva-nordica.se

Vi använder cookies   Mer information